dimecres, 4 de març del 2020

5 PLATS 5 ESTRELLES

1. ALBERGÍNIES FARCIDES

















Ingredients:

-Albergínies.
-Carn picada.
-Formatge ratllat.
-Pebrot vermell.
-Ceba.
-Oli i sal.

Preparació:

Primer vam tallar les albergínies per la meitat i hi vam posar força sal per fer-les suar durant 15 minuts.
Mentrestant vam fregir la carn i vam tallar la ceba i el pebrot i vam sofregir-ho a part.
Després vam posar les albergínies al forn durant 15 minuts, i al treure-les les vam buidar amb culleres, cadascú la seva, deixant només la pell. L'albergínia que vam treure la vam afegir al sofregit.
Un cop fet vam omplir cada mitja albergínia amb la carn i la verdura, i per sobre hi vam posar el formatge ratllat.
Un cop fet vam posar-les totes en una safata i al forn durant 10 minuts.


2. QUICHE DE CARBASSÓ, FORMATGE I BACÓ

Ingredients:

-Pasta brisa
-Carbassó
-Ceba
-Bacó
-Formatge d'ovella
-200 ml de crema de llet
-3 ous

Preparació:

Tallem el bacó, el carbassó i la ceba i ho sofregim.
Col·loquem la pasta brisa en un motlle, la punxem amb una forquilla i la posem al forn durant 5 minuts.
A part batem els tres ous, i hi afegim els 200 ml de crema de llet. Barregem això amb el bacó, la ceba i el carbassó i hi afegim el formatge tallat a dauets petits. Aquesta barreja la posarem dins el motlle amb la pasta brisa i ho posarem tot al forn a 180º durant 15 minuts.


 


3. NACHOS AMB FORMATGE I SALSA GUACAMOLE


Ingredients:

-Farina de blat de moro
-Aigua
-Sal
-Oli
-Formatge ratllat
-Advocats
-Tomàquets
-Ceba
-Llimona
-Coriandre


Preparació:

Nachos:

Vam posar en un bol la mateixa quantitat de farina de blat de moro i aigua, amb una mica de sal, i vam pastar-ho fins aconseguir una massa. Vam fer unes boles petites i les vam posar en una "tortillera" metàl·lica, embolicada amb papel film, per premsar-les. Aquestes "tortillas" les vam escalfar a la paella primer, i després, quan ja no es trencaven, vam fregir-les amb oli i les vam tallar a triangles. 
Les vam posar en una safata amb el formatge ratllat per sobre i li vam donar un cop de forn per fondre el formatge.

Salsa guacamole:

Vam tallar els tomàquets, els advocats i la ceba i vam barrejar-ho en un pot amb una mica de sal, el coriandre i un raig de suc de llimona. Després ho vam passar tot per la batedora. 



4. MONTADITOS VARIATS

Ingredients:

-Tonyina
-Maionesa
-Olives
-Bacó
-Formatge edam
-Pebrot verd
-Pit de pollastre
-Ceba
-Sucre
-Formatge de cabra
-Mel
-Nous
-Panets d'hamburguesa
-Pa de frankfurt
-Pa

Preparació:

Montadito de tonyina:
Vam barrejar la maionesa amb la tonyina i les olives tallades per la meitat, i vam untar-ho en una llesca de pa.

Montadito de bacó, pebrot i formatge edam:
Vam tallar el bacó i el pebrot en trossos petits, i ho vam fregir en paelles per separat. Després vam repartir-ho entre tots els pans.

Montadito de pollastre, formatge de cabra i ceba caramel·litzada:
Vam sofregir la ceba amb una mica de sal i sucre per caramel·litzar-la. A part, vam tallar el pollastre ben petit i vam rostir-lo a la paella. Finalment vam servir-ho tot en el panet d'hamburguesa.

Montadito de nous i mel:
Vam posar el formatge de cabra, les nous i la mel al pa de cadascú.




5. PASTÍS DE PA DE PESSIC

Ingredients:

-Farina
-Ous
-Sucre
-Oli
-Mantega
-Llevat
-Iogurt de maduixa
-Crema de cacau
-Melmelada de préssec 

Preparació:
Posem mantega al motllo perquè no s'enganxi el pastís.
Posem el forn a escalfar-se a 180º.
En un bol batem 3 ous. Després hi afegim un iogurt. Amb aquest iogurt buit controlarem les mesures per fer el pastís. Hi posarem 3 mesures de farina, 2 de sucre i 1 d'oli. Hi afegim el llevat i barregem tot bé per no tenir grumolls. Posem el resultat dins el motlle i el motlle al forn a 180º durant 30 minuts.
Un cop passat el temps punxem amb un ganivet. Com va sortir net, el pastís estava a punt. Cadascú hi va posar cacau o melmelada per sobre, a gust.