dilluns, 12 de novembre del 2018

CIÈNCIA I CUINA


Dimecres passat el grup de 3er d’ESO ha fet una visita a la Biblioteca Central d’Igualada per tal d’assistir al Taller “Ciència i Cuina”.
A l’arribar ens han donat un tros de xocolata i ens han fet una xerrada sobre la xocolata.
Segons aquesta xerrada, la xocolata és molt bona per la salut, especialment la negra perquè no te greixos i és més pura (70% o més de cacau).


El taller consistia en experimentar  amb xocolata, aigua i aigua amb gas. Hem descobert que la xocolata negra amb aigua normal s’enfonsa i amb aigua amb gas les bombolles fan que la xocolata pugi i baixi constantment.
També hem fet iogurt amb xocolata en pols fent una bola dins el iogurt que es solidificava creant una capa de xocolata dura.
Tres alumnes han fet 4 pastissos tipus pa de pessic amb aquests ingredients:
-Ous
-Farina
-Cacau en pols
Primer es barregen els tres ingredients i es cou al microones.
Finalment, hem tastat xocolata blanca, mantega de xocolata i xocolata negra.
Ens ho hem passat molt bé.